NASA a fost prinsa folosind Photoshopul. Ce incearca sa ascunda?

11 10 2010

Daca vreti sa va convingeti de autenticitatea acestei imagini, o puteti descarca gratuit de pe site-ul NASA si tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti fisierul cu un program care poate edita nivelul de contrast, dupa care sa-i mariti valoarea acestui indicator.

Veti observa ca in spatele corpului ceresc de culoare gri (Dione), apar niste dungi negre care acopera ceva cu marginile sub forma unui curcubeu. Nu stim exact ce anume, asa ca se naste intrebarea: ce vrea sa ascunda NASA?

Ce ar fi putut surprinde NASA in apropierea lunilor lui Saturn si nu a dorit sa fie vazut de catre publicul larg?

Angajata de la NASA care a fost responsabila de “retusarea” grosolana facuta pe aceasta imagine si-a explicat “opera” prin faptul ca sonda Cassini, cea care a facut fotografia respectiva, capteaza imaginile secvential, prin trei filtre: rosu, verde si albastru (RGB).

Specialista se numeste Emily Lakdawalla si scrie pe un blog al pasionatilor de stiinta ca, pana cand Cassini a fotografiat in toate cele trei ipostaze, satelitii lui Saturn s-au miscat, astfel ca a fost nevoita sa faca niste corecturi.

Neconvingator, spun utilizatorii de pe internet in mintea carora ramane totusi intrebarea: ce se ascunde in spatele acelor retusuri? Oamenii cer acum sa vada fotografia originala.

Nu este pentru prima data cand NASA cade prada teoriilor consprationiste. Anul trecut a revenit in dezbatere, odata cu implinirea a 40 de ani de la misiunea Apolo 11, subiectul aselenizarii. Exista voci potrivit carora primii pasi pe Luna au fost „regizati” intr-o baza militara Americana, sau intr-un studio de film de la Hollywood.


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: